luni, 12 aprilie 2010

Amintiri din studentie

Azi am descoperit ca invitatiile trimise de mine prin procedeul "copy" "paste" erau expirate. Asa ca am dat fuga la "profesorul" de IT si am invatat cum trebuie facute invitatiile. Am trimis mai inainte, invitatiile (corect de aceasta data) tuturor colegilor care nu sunt deja inregistrati ca autori pe blog. Asa ca sper ca si altii sa-si impartaseasca cu noi amintirile. Prin urmare va propun aceasta categorie "Amintiri din studentie". Pentru ca trebuie sa fie un inceput am sa va povestesc cum am ajuns pe la mijlocul lui septembrie 1978 la caminele din cartierul Marasti pentru cazare. Va mai amintiti cele doua camine care erau stinghere intr-un cartier de case? Caminul II tocmai se terminase de construit. Cum fete erau prea putine pentru intregul camin, am fost cazati la primele cinci etaje baieti iar de la etajul sase in sus fete. Am fost cazati toti cei din anul I in acest camin mixt. Am primit camerele. Am avut colegi de camera sase colegi de clasa din liceu si al optulea Liviu Durus. Cind am ajuns in camerele repartizate molozul cit casa. Intr-un colt patru paturi rezemate de perete iar in mijlocul camerei cele doua rafturi tip biblioteca care completau mobilierul camerei de camin. Mese, scaune, dulapuri astea au aparut pe rind saptamanile care au urmat. Am mers sa primim si saltelele si lenjeria de pat. Am fost adunati repede mai ales noi bobocii si trimisi la facultate sa facem curat in noiile spatii tocmai terminate care urmau sa primeasca vizita iubitului conducator. In acel an Ceausescu a venit la Cluj Napoca pentru deschiderea anului scolar. Spre seara am ajuns la camine unde surpriza nu aveam curent electric in camere. Asa ca pe intuneric ne-am facut paturile printre moloz si alte resturi ramase de la constructori. Am incropit o masa, pe care din bagaje am scos fiecare cite ceva din merindele de acasa. A doua zi am inceput sa facem curat si cum cantina inca nu functiona pe la prinz am plecat in oras sa mincam ceva. In Piata Mihai Viteazul se pregatea mitingul care urma sa preamareasca marele conducator. Restaurantele magazinele si chiar tarabele erau pline de marfuri (inca nu incepuse marea criza de alimente) dar nimeni nu era servit cu nimic. La intoarcerea la camin aveam o mare dilema unde trebuia sa coborim din troleibus. Am decis sa coborim unde coboara mai multi tineri. Ne era rusine ca suntem boboci si nu stim unde ne este caminul. Cind am ajuns la statia unde trebuia sa coborim, troleibusul s-a golit. In spiritul de turma am ajuns la camin. Asa au fost primele noastre zile de studentie.
Dan Chereches

luni, 5 aprilie 2010

Fotografii de la intilnirea de 20 de ani


In vara lui 2003 ne-am intilnit la Cluj Napoca o mica parte din colegii de promotiei TCM 1983.
Cu aceasta ocazie am facut si o fotografie de grup in fata facultatii. Fotografia mea este de proasta calitate dar sunt sigur ca sunt multi colegi care au o imagine mai buna. Va invit sa va postati fotografiile facute cu aceasta ocazie pe blog.

Nu am de gind sa nominalizez pe cei din fotografii, dar nu pot trece mai departe sa nu amintesc ca Silviu Galis a fost unul dei cei care au muncit ca intilnirea sa iasa bine.

De la Didi Racolta astept mai multe fotografii (stiu ca le are undeva in calculator).

Sandu Carean care a fost printre organizatori, a avut un cuvint de bun venit.
Cer ajutorul vostru pentru a rememora profesorii prezenti cu aceasta ocazie.

Trebuie amintit ca au spus citeva cuvinte domnul profesor Petriceanu si a prezentat cursul festiv domnul profesor Liviu Deac.




La terminarea cursului festiv am iesit sa ciocnim un pahar de sampanie si am povestit vrute si nevrute din anii de studentie.

Am primit fiecare ecusoane cu numele (facute de Didi Racolta). Foarte buna initiativa si sa va povestesc de ce. Cind am ajuns in parcarea facultatii linga noi tocmai sosisera sotii Cotetiu. Ne salutam ne pregateam cravata si faceam ultimele retusuri inainte sa intram. In stinga parcheaza o masina cu numere de Italia. Coboara din masina un tip brunet cu ochelari de mafiot care ma saluta vesel. Eu surprins ii raspund printre dinti "SALUT" si continu coversatia cu sotii Cotetiu. In sinea mea ce mai vrea si asta de la mine.

Ne terminam pregatirile si intram. La momentul sampaniei ajung sa ciocnesc si cu cel care m-a salutat in parcare. Citesc ecusonul si surpriza era Matea Stelian colegul meu de grupa. Nu stiu daca si altii au patit la fel dar eu imi cer scuze de la Stelica pentru cele intimplate


Colegul nostru Mircea Cosma este cel care a dat tonul discutiilor referitoare la : A fost sau NU a fost ARMATURA Zalau.

Rostas Arpad a filmat deci astept sa trimita si un filmulet ca este loc destul. Cine ii stie adresa de e-mail?
In deschiderea petrecerii de la restaurantul Napoca ne-a vorbit domnul profesor Ripeanu.

A fost ascultat cu mai multa atentie decit la cursuri.

Pentru multi dintre noi a fost ultima ocazie cind l-am intilnit.
Despre petrecerea ce a urmat imaginile vorbesc de la sine.

Tot cu atunci a fost spusa intimplarea lui Ioan Pintea, care a facut un seminar singur cu profesorul Ripeanu. Restul grupei am fugit sa vedem vedem un meci de fotbal. Cine va scrie povestirea intreaga? Cele petrecute sunt in spiritul multor povestiri care circula despre profesorul Ripeanu.



Dan Opruta explica Adrianei Cotetiu cum sta treaba cu termotehnica.


 
Copyright © 2010 TCM '83 - Cluj Napoca. Toate drepturile rezervate.